Het enige blad
met zóveel redactie
Eerlijke
advertentietarieven
Grensoverschrijdend
ook bij onze zuiderburen!
Gecontroleerde
verspreiding
Het enige blad met zóveel redactie
Eerlijke advertentietarieven
Grensoverschrijdend ook bij onze zuiderburen!
Gecontroleerde verspreiding

“Soms denk je dat jij de enige bent die af te rekenen heeft met angsten of slechte gevoelens, maar iedereen kent dit.”

sophiedoor Eddy de Schrijver

Graauw – ,,Door middel van cursussen kun je jezelf beter leren kennen en daardoor de kwaliteit van je leven verbeteren. Ik geef cursussen in persoonlijke ontwikkeling en richt me vooral op hen die zichzelf meer willen waarderen en accepteren. Alles begint bij jezelf. Als je de geijkte patronen wilt doorbreken kan ik je verder helpen.

De meeste patronen ontstaan in onze jeugd. Als mensen maar vaak genoeg dingen tegen je zeggen die jou niet op een positieve manier stimuleren, dan raak je er op den duur er van overtuigd dat het zo is. Je programmeert jezelf daardoor in een negatieve spiraal en gaat op een beperkende manier over jezelf denken. Dit proberen we tijdens de cursus naar het positieve om te buigen. Veel dingen vallen of staan met de manier hoe je over jezelf denkt en dat heeft ook invloed op andere zaken in je leven, denk aan relaties, werk, maar ook doelen die je in je leven wilt bereiken. Ja, noem het bijvoorbeeld het glas is half vol in plaats van half leeg”, zegt Sophie Roodhuizen, geboren in de gemeente Hulst. Ze is gefascineerd door de methodes van Louise L. Hay, een Amerikaanse schrijfster van boeken over persoonlijke groei zoals: ‘Je kunt je leven helen’. Daarin kun je ondermeer lezen hoe zij en haar ,,masters’’ te werk gaan. Een aantal jaar geleden kwam Roodhuizen in contact met deze methodiek en volgde in Rotterdam de trainersopleiding. De Hulsterse werkt momenteel in Zeeuws Vlaanderen, maar ontwikkelde zich persoonlijk door zowel in Nederland als in het buitenland te werken.

Krachtiger en gelukkiger
We maken samen met de cursisten een op maat geschreven stappenplan. Je ontdekt op wat voor manier je denkt, wat voor overtuigingen je over jezelf hebt en wat voor invloed dit heeft op je leven. Wat voor gedachten zorgen er bijvoorbeeld voor dat jij jezelf niet helemaal accepteert of niet tevreden bent? Waar zijn deze gedachten op gebaseerd en hoe komt het dat je op die manier denkt? Daarmee gaan we tien lessen, van elk twee uur, zeer intensief mee aan de slag in Graauw. Tijdens de cursus kunnen heel wat emoties los komen. Dat is ook noodzakelijk om het uiteindelijke doel te bereiken. Maar je moet daar wel voor open staan. Als de wil er is kun je jezelf na deze cursus een stuk gelukkiger en krachtiger voelen. Als je naar een ,,vreemd’’ land vertrekt, zoals ik deed, ben je op jezelf aangewezen en is niets vanzelfsprekend. Het is een goede leerschool voor je persoonlijke ontwikkeling. Door mijn persoonlijke ontwikkeling de afgelopen jaren heb ik veel groei ervaren en ik mag zeggen dat ik mezelf een gelukkig mens voel. Dat wil ik graag doorgeven.”

Intensief
Sophie Roodhuizen geeft, indien nodig, de cursus in groep – maximaal zes personen per keer- of individueel. “De cursus is intensief, want je krijgt ook huiswerk mee zodat je kunt oefenen en inzicht krijgt in jezelf. Daarbij wordt gebruik gemaakt van affirmaties. Dat zijn bewust gekozen (positieve) gedachten die je in je bewustzijn plaatst met als doel een gewenst resultaat te krijgen. Het is een uitspraak over jezelf waarvan jij wilt geloven dat deze waar is. Deze uitspraak denk, zeg, schrijf of lees je meerdere malen per dag. Op deze manier wordt je geconditioneerd. ,,Soms denk je dat jij de enige bent die af te rekenen heeft met angsten, slechte gevoelens etc. Maar iedereen kent dit. Daarom is het zo leuk om deze cursus te geven in groep. Mensen herkennen bepaalde patronen en op deze manier hoor je ook van anderen dat ze ergens mee zitten. De patronen die we willen veranderen en kunnen veranderen hebben betrekking op bijvoorbeeld je zelfbeeld, relaties, werk maar ook je gezinssituatie. Ja, als je niet lekker in je vel zit of niet tevreden bent over bepaalde dingen in je leven kan zo’n cursus je inzicht geven en daar wordt je sterker en beter van.

Herkennen
“In de cursus reik ik handvatten aan waarmee je uit de voeten kunt. En het helpt echt. Ik kom met praktijkvoorbeelden van mezelf of van anderen. Deze zullen de cursisten herkennen en aanspreken. Op deze manier geven we een positieve draai aan je leven. Veelal hoor ik van cursisten dat ze dit eigenlijk al veel langer hadden moeten doen. In de relatiesfeer bijvoorbeeld. Je weet dat de relatie niet zo uitpakt als je had voorgesteld, maar je durft geen stappen te nemen, omdat je dat niet durft of omdat je bang bent voor de reacties van andere mensen. Of je doet niet wat je daadwerkelijk wilt doen omdat je jezelf laat beperken door wat je omgeving ervan zou denken of er niet in gelooft dat je het kan. Kijk eens in de spiegel en ben oprecht tegen jezelf. Aan iemands houding kun je veel aflezen. Er zijn veel mensen die op een bepaalde manier leven, omdat ze denken dat het zo van hen wordt verwacht of omdat ze denken dat het zo hoort, maar zich daar eigenlijk helemaal niet gelukkig bij voelen. Het kan soms lastig zijn jezelf hiervan los te maken en voor jezelf te gaan leren kiezen. Tijden zijn veranderd. Zeker nu alles gehaast is en moet. Daarom is deze cursus in deze tijd welkom. Tijdens de eerste cursusles vraag ik mijn cursisten een tekening of collage te maken hoe ze nu in het leven staan. Soms zie je dan een klein fotootje van de ,,hoofdpersoon’’. Ook daar-aan kan ik veel aflezen. Ja, ik heb er zin in en hoop dat iedereen vanaf achttien jaar die het nodig vindt om aan zichzelf te werken belangstelling toont voor de cursus. Het is de moeite waard. Wat is er mooier als je straks na de cursus weer helemaal in jezelf gelooft en de uitstraling hebt dat je alles weer aankunt. Dit is mijn passie, hier ga ik voor…’’

Meer informatie over de cursus kun je vinden op www.eigenontwikkeling.nl of bellen naar 06 37232918

Woensdag 11 januari 2017 start de nieuwe cursus. Voor hen die de cursus liever in het weekend volgen start de cursus op zaterdag 14 januari 2017.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Email this to someone
caluwe
cheapfit
sds
life&garden
bodyline
depot67
nevano
ritel
meijel
nevenijs
carrara
tophair