Het enige blad
met zóveel redactie
Eerlijke
advertentietarieven
Grensoverschrijdend
ook bij onze zuiderburen!
Gecontroleerde
verspreiding
Het enige blad met zóveel redactie
Eerlijke advertentietarieven
Grensoverschrijdend ook bij onze zuiderburen!
Gecontroleerde verspreiding

Maandag 4 juli opnieuw wielerkoers in Kloosterzande

Kloosterzande – Maandag 4 juli vindt voor het derde jaar op rij de Wielerronde van Kloosterzande plaats onder de vlag van TMZ Zeeland. Er verschijnen vier categorieën aan de start. Daaronder verschillende regionale en (inter)nationale toppers, maar bovenal ook in elke categorie minstens één plaatselijk favoriet. Het wielervirus heeft zich de laatste jaren als een malle verspreid onder de leden van Toerclub Kloosterzande. Voor hen is de Ronde van Kloosterzande dan ook het hoogtepunt van de goed gevulde wieleragenda van TMZ.

Het is ruim twee en een half jaar geleden dat een groepje jonge enthousiastelingen het idee opperden om de wedstrijdwielersport in Kloosterzande nieuw leven in te blazen. Inmiddels is de wedstrijd reeds een begrip. Ook onder het publiek. ,,Renners komen graag naar Kloosterzande om te koersen. Het is een snel rondje, de premiepot is goed gevuld en de sfeer tijdens de wedstrijd is om kippenvel van op de armen te krijgen. En de sfeer tijdens de afterparty is zowaar nóg beter’’, aldus Jelle Dhollander.

Locals
Om 18.45 uur galmt het startschot voor de eerste keer door de Cloosterstraat en is het de beurt aan de D-categorie voor hun wedstrijd over 40 kilometer. Daarbij de ‘locals’ Manfred Bisschop, Jochem Roels, Nino van de Starre, Gyon Asselman en Jelle Dhollander. Eén minuut later is het ook de beurt aan de S/P categorie voor een wedstrijd over 25 kilometer. In deze categorie kunnen de Kloorianen Simon Jansen, Erik de Block en Stefan de Schrijver hun mannetje hopelijk staan. Om 20.00 uur is het de beurt aan de Amateurs A. Zij rijden hun wedstrijd over 60 kilometer. De meeste aanmoedigingen in deze categorie zullen ongetwijfeld naar Jeroen Heijens en Michel van Bunder gaan. Zij nemen het op tegen een sterk deelnemersveld. In de voorgaande editie gingen de zegeruikers naar Isaak Bultynck. Om 20.01 uur starten ook de Amateurs 40+, met in het peloton onder anderen Mark Baart en Michel de Koning. De Amateurs 40+ rijden een wedstrijd van 50 kilometer. Aan het parcours is niets veranderd: start en finish in de Cloosterstraat. Inschrijven bij Café de Kastanje.

Dorpen
Mede door het hoge aantal lokale deelnemers en de groeiende populariteit van de wielersport in de omgeving Kloosterzande, zijn er ook voldoende sponsoren die zich graag met het evenement willen associëren. ,,Zonder steun van lokale ondernemers en het enthousiasme van vrijwilligers is het onmogelijk om een evenement als deze te laten doorgaan. De laatste jaren zijn er veel Zeeuws-Vlaamse wedstrijden van de agenda verdwenen. Met onze organisatie willen wij de Zeeuws-Vlaamse renners weer door de eigen achtertuin laten rijden. En hopelijk ontstaan er in nabijgelegen dorpen ook weer plannen om weer te koersen. Als dat het geval is, zijn wij zeker bereid om onze kennis en ervaring met hen te delen.’’

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Email this to someone
caluwe
cheapfit
sds
life&garden
bodyline
depot67
nevano
ritel
meijel
nevenijs
carrara
tophair