Het enige blad
met zóveel redactie
Eerlijke
advertentietarieven
Grensoverschrijdend
ook bij onze zuiderburen!
Gecontroleerde
verspreiding
Het enige blad met zóveel redactie
Eerlijke advertentietarieven
Grensoverschrijdend ook bij onze zuiderburen!
Gecontroleerde verspreiding

Dorpshuis Binnendéur Kloosterzande voorziet in behoefte

BinnendeurKloosterzande – Dorpshuis Binnendéur in Kloosterzande bestaat een jaar. Wethouder Adri Totté opende precies twaalf maanden geleden het prachtige dorpshuis waar alle spik en span is. Voorheen zat de Sandeschool in dit gebouw. Hélene de Zeeuw van Hulst voor Elkaar houdt hier een oogje in het zeil. ,,We willen van Binnendéur een centrum maken waar iedereen naar toe mag en wil komen en waar je je thuis voelt. Voor veel mensen is het nog even wennen, maar er zijn al tal van goedlopende activiteiten zoals het seniorendiner dat elke tweede woensdag van de maand wordt gehouden. Daarvoor bestaat veel belangstelling. Ook het linedansen, de yogalessen, het tekenen en schilderen, koersbal, kaartingen en ehbo cursussen vallen ook in de smaak. Het aanbod en de vraag vanuit de bevolking moet nog groeien’’, aldus Helene de Zeeuw. Tom Huisman van Tommy’s uit Kloosterzande kan dat beamen. ,,We verzorgen elke tweede woensdag van de maand het diner voor de ouderen van de Katholieke Bond voor Ouderen. Er wordt gretig gebruik gemaakt van deze gelegenheid’’, aldus Tom Huisman.

KBO
De Katholieke Bond voor Ouderen maakt gretig gebruik van Binnendéur. Gaby Coucke, Els Sponselee, Ingrid de Booy-Joos, Willy Blanckaert en Ro Baart vormen het bestuur van de KBO en verzorgen tal van activiteiten voor hun leden zoals het maandelijks diner, de bingo en kaartingen. ,,Leden van de KBO kunnen hier gebruik van maken., maar we doen ook veel andere activiteiten. Zo gaan we binnenkort met meer dan 70 leden op reis. Onze bond leeft echt nog wel’’, Aldus Coucke. Het is de bedoeling dat inwoners uit de regio Kloosterzande kunnen aankloppen als ze een ruimte van Binnendéur nodig hebben. Dit kan voor nieuwe initiatieven/activiteiten, vergaderingen, informatiebijeenkomsten en workshops etc. Voor de kosten hoef je het niet te laten, want je hebt al een vergaderruimte voor 7,50 euro per uur. De grote zaal is voor 15 euro per uur te huur. ,,Alles is hier voorhanden. Van geluidsinstallatie tot de keuken en van afwasmachine tot wifi en mobiele beamers. Het ontbreekt aan niets’’, aldus Hélène De Zeeuw.

Jeu de boulesbaan
De fraaie biljartzaal telt twee goede biljarttafels. Daar worden wekelijks veel caramboles gescoord. De bingo’s slaan eveneens aan. Buiten ligt een heuse jeu de boulesbaan. Dorpshuis Binnendéur is geopend van 9 tot 12 uur, van 13 tot 17 uur en van 19.00 tot 22.00 uur. In de maand juli is Binnendéur gesloten. Hélène De Zeeuw kijkt uit naar september, want dan wordt door de buurt op 24 september een Burendag gehouden. ,,De buurt organiseert dan met elkaar een leuke activiteit op de locatie Binnendéur.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Email this to someone
caluwe
cheapfit
sds
life&garden
bodyline
depot67
nevano
ritel
meijel
nevenijs
carrara
tophair